... slutar med övernattning.

Igår kväll var det meningen att jag och min kära vännina Elina skulle ta en mysig fikakväll på Paus. Det slutade dock med att vi hamnade i Dennis kök för att baka nougatkakor, eftersom han har ett ultrasnyggt men dock mycket komplicerat kök så var det inte det lättaste att hitta grejerna eller lista ut hur alla "knappar" fungerade... så det tog ett bra tag att göra dessa utsökta kakor. Vi övernattade och cyklade idag in till stan i det vackra vädret!  
Tack för kvällen/morgonen Pontus, Elina och dennis!

Ingredienser

 

 ♥ 300 g smör eller margarin
 ♥ 9 dl havregryn
 ♥ 100 g sötmandel (ca 1½ dl), hackad
 ♥ 1,5 tsk bakpulver
 ♥ 3 dl socker
 ♥ 1 ägg

 

Glasyr:

 

 

♣ 1 paket mjuk nougat (250 g)
 ♣ 50 g mörk choklad

 

→ Tillagning

Smält fettet i en stor kastrull. Blanda ner havregrynen och låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln och bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget och blanda ner det. Rör allt till en jämn massa. Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40 x 30 cm, smord eller med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna något. Hyvla nougaten, med en osthyvel, över den ännu varma kakan så att nougaten smälter och bred ut den jämnt över kakan. Låt svalna. Smält eventuellt choklad, enligt anvisning på paketet, och ringla över kakan. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin. Skär kakan i ca 54 bitar.

Förvara svalt, t ex i burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa. 

 

 

       



Kommentarer
Postat av: elina

Mysig kväll :)

Jag sitter förresten och äter en av våra nougatkakor just nu, Underbart! <3

2009-08-16 @ 02:49:45
URL: http://eliinajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0