... slutar med övernattning.
Ingredienser
♥ 300 g smör eller margarin | |
♥ 9 dl havregryn | |
♥ 100 g sötmandel (ca 1½ dl), hackad | |
♥ 1,5 tsk bakpulver | |
♥ 3 dl socker | |
♥ 1 ägg |
Glasyr:
| ♣ 1 paket mjuk nougat (250 g) |
♣ 50 g mörk choklad |
→ Tillagning
Smält fettet i en stor kastrull. Blanda ner havregrynen och låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln och bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget och blanda ner det. Rör allt till en jämn massa. Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40 x 30 cm, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna något. Hyvla nougaten, med en osthyvel, över den ännu varma kakan så att nougaten smälter och bred ut den jämnt över kakan. Låt svalna. Smält eventuellt choklad, enligt anvisning på paketet, och ringla över kakan. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin. Skär kakan i ca 54 bitar.
Förvara svalt, t ex i burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa.
Mysig kväll :)
Jag sitter förresten och äter en av våra nougatkakor just nu, Underbart! <3